Translate language

maanantai 5. elokuuta 2013

Risikolle vastiikkeellisuus ministerinpalkkaan

Kumma juttu, kun poliitikko pääsee hyvään asemaan ja palkka juoksee tekemättä mitään, niin silloin hankitaan itsensä otsikoihin, huono-osaisia kurittamalla.

Risikko vaatii vastiikkeellisuutta sosiaaliapuun. Eikö Risikko ymmärrä, että se vastiikkeellisuus on jo?

Mikäkö se on?

Se on yhteiskuntarauha. Eli Risikko voi ajaa mersulla kotiinsa ja ei tarvitse juurikaan pelätä turvallisuutensa puolesta, kun huono-osaisilla on perustoimeentulotuki.

On tietysti osittain totta, että tuki laiskistaa, eikä lähdetä ryöstämään ja tuhoamaan hyväosaisia. Eikös se ole siltä osin hyvä asia. Itse ainakin ajattelen näin.

Mutta asiassa on myös ideaa, eli itse ministerille, kun palkka on aivan liian iso ja maksetaan veronmaksajien rahoilla, niin vastiikkeeksi aseman säilyttämiseen, työvelvoita sairaalassa vanhusten osastolla ja kotihoidossa.
leipäjonossa myös jonotettava vähintään kaksi päivää velvoiteviikolla.

Esim. viikko joka kuukausi, niin pääsee tutustumaan ihan kädestä pitäen siihen, miten leveästi ihmiset elää yhteiskunnan varassa.

Voi silmät avautua kokoomuksen kansanedustajalla, ja voisi alkaa pohtia keinoja löytää ihmisille oikeita töitä, että pääsisivät pois sosiaaliavun kurituksesta, koska aika harva siellä kuitenkaan haluaa olla, pakon sanelemaa se on useimpien osalta.



2 kommenttia:

  1. On se ihanaa olla Kultapossukerhon jäsen ja vaatia raipoilla ruotuun.
    Onko ruokalista vain Kultapossukerhon jäsenille?

    VastaaPoista
  2. Joo helppo se on pulla suussa puhua ja vaatia huusholliin vastikkeellisia kahvin keittäjiä.
    Näin sitä ollaan matkalla hyvinvointivaltiosta hyvinvointiyhteiskuntaan.
    Suonenjoella onkin jo kiiruhdettu ennakoimaan.

    Lautakunnan päätös vastoin lakia

    Heikki Toivanen Savon Sanomat
    7.10.2013 19:19

    Suonenjoen sosiaalilautakunta joutuu käsittelemään uudestaan päätöksensä toimeentulotuen leikkaamisesta. Lautakunta päätti aiemmin, että tuen perusosaa leikataan viidenneksellä loppuvuoden ajan säästöjen saamiseksi.

    – Yleinen toimeentulotuen alentaminen ei ole lain mukaan mahdollista. Sitä voidaan alentaa vain yksittäistapauksissa, jos ihminen ei ole esimerkiksi ilmoittautunut työvoimaviranomaisille tai ei ota työtä tai koulutusta vastaan, sosiaali- ja terveysministeriön asuntoneuvos Raimo Kärkkäinen sanoo.

    Lautakunnan puheenjohtaja Mikko Suihkonen (kesk.) myöntää, että lautakunnan kokouksessa tehtiin virhe.

    – En tajunnut, että kyse oli subjektiivisesta oikeudesta. Vastaesitys tuli ilman selvityksiä kokouksessa ja meni yllättäen läpi.

    – Täytyy sanoa, että lautakunnassa oli sekoilua, mutta sitä sattuu, näköjään.

    Kokouksessa oli läsnä myös kaupungin sosiaalijohtaja Marja Leena Markkanen.

    – Hänkään ei puuttunut asiaan, Suihkonen sanoo sekavasta tilanteesta.

    Toimeentulotuen leikkaamista esitti Sirpa Tuomainen (ps.) Hannu Korhosen (sd.) kannattamana. Esitys voitti sosiaalijohtajan lisämäärärahaesityksen äänin 4–3.

    Kaupunginhallitus käsitteli lautakunnan päätöstä maanantaina ja päätti palauttaa asian takaisin lautakuntaan.

    Talousvaikeuksien kanssa kamppaileva Suonenjoki hakee säästöjä joka suunnasta.

    – Etenkin sosiaalipuolta nokitellaan, ja kyllähän se vanhusvoittoisessa kunnassa iso menoerä onkin, Suihkonen sanoo.

    Suonenjoella oli viime vuonna 370 ruokakuntaa, jotka saivat toimeentulotukea.

    Suihkosen mukaan toimeentulotuen leikkaus olisi tuonut loppuvuodesta 40 000 euron säästön. Lautakunta päätti myös, että täydentävää toimeentulotukea ei makseta. Siitä kertyy 12 000 euron säästö.
    Suonenjoen vuodesta on tulossa 1,4 miljoonaa euroa alijäämäinen.

    Myös Vantaalla toimitaan...Polemiikki-uutiset - Professori Pentti Arajärvi Vantaan leipäjonotapauksesta: Kyse vakavasta oireesta.
    Vantaan sosiaalitoimi on ohjannut toimeentulotuen hakijoita leipäjonoihin. Sosiaalioikeuden professori OTT Pentti Arajärven mukaan leipäjonoista voi mainita asiakkaille, mutta se ei vapauta kuntaa vastuusta huolehtia toimeentulotuesta.

    Vantaa nousi otsikoihin viime kuussa, kun Kaks julkaisi uutisen leipäjonojen pidentymisestä. Uutisessa professori Juho Saari kertoi Vantaan ohjaavan nettisivujensa kautta ihmisiä leipäjonoihin.
    http://www.kaks.fi/node/6751

    VastaaPoista